Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

coca cola μας τα λιωνει ολα!


Τι γίνεται μέσα μας όταν πίνουμε κόκα κόλα;

Τα πρώτα 10 λεπτά:
10κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερησίας χρήσης).
Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μία έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτήν την στιγμή)

40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 Λεπτά:
το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κε΄ντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Εϊναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμέυει το ασβέστιο , το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μία περαιτέρω ώθηση στον μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.

60 Λεπτά:
Οι διουριτικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σαν κάνει να θέλετε να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

60 minutes:
Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε συντριβή ζάχαρης.
Μπορεί να γίνεται οξύθυμοι ή/ και αργόστροφοι. Έχετε επισης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια&

Δεν υπάρχουν σχόλια: